Hop til indhold

Sæt folkeskolen fri – Kunstgræspenge tilbage til kassen – Nej til at merforbrug til restaurering af Mothsgården finansieres af idrætsområdet.

1425479_10202290988813266_924330334_o

I forbindelse med drøftelser om skoledagens længde har Liberal Alliance, Rudersdal fremført følgende synspunkter for Børne- & skoleudvalget.

”Beslutning om skoledagens længde skal efter Liberal Alliance’s opfattelse ligge hos den enkelte skolebestyrelse og skoleledelse – ikke centralt – hverken i det politiske miljø Børne-skoleudvalget eller i forvaltningen.

Skoleskemaet på den enkelte skole er jo heller ikke central styret eller ensrettet, men er op til den enkelte skoleleder og skolebestyrelse at sammensætte.

Folkeskoleloven/Folkeskolereformen er en rammelov og giver den enkelte skole frihedsgrader til at sammensætte skemaet som de vil, blot de overholder lovens rammer og kommunes styrelsesvedtægt. I forlængelse af dette, følger det naturligt, at det også må gælde skoledagens længde.”

Mht. Understøttende Undervisning (UU), som er omdrejningspunktet, så læs gerne dette indlæg fra ”Folkeskolen”. Denne lærer fanger det ganske godt, synes jeg

https://www.folkeskolen.dk/547512/understoettende-undervisning—folkeskolereformens-discount-timer.

Følgende er uddrag, jeg har sammensat

”Den længere skoledag fik det formål at give rum for at variere undervisningen, fordi man fra politisk side mente, at den klassiske tavleundervisning skulle kombineres med praktiske læringsformer som UU, der udfordrer og motivere eleverne, men som kunne bidrage til at hæve det faglige niveau i folkeskolen. Men når UU undervisningen kan varetages af ikke-faguddannet personale (pædagoger/medhjælpere og lærere uden det pågældende linjefag mv.) og når der mangler koordination mellem faglærer og UU, så bliver det discount timer og spild af tid

Elevernes nu ganske lange skoledag er blevet fyldt op med denne type discount-undervisning (UU-timerne udgør ca. 1/3 af elevernes skoledag (bilag 5)) og tilfører dermed i overdreven grad folkeskolen 2. rangs KVANTITET frem for 1. rangs KVALITET. Det giver  børnene en ringere uddannelse OG frarøver børnene en stor del af deres dyrebare fritid.”

Afslutningsvis, så var en af grundtankerne bag Folkeskolereformen netop at skabe fleksibilitet og lade de enkelte skoler udvikle sig mere individuelt, således, at forældre fik et valg. På den mådekunne de dårlige skoler lære af de dygtige skoler, og alle kunne blive bedre.
Undervisningsministeriets nye database ”skoletal” er i tråd med dette formål.

Skoletal på UM hjemmeside: Med få klik kan elever og forældre sammenligne skolerne ud fra data på syv parametre.

Så, sæt skolerne fri, lad dem konkurrerer indbyrdes. Kun på den måde kan alle blive bedre – og lad os få dårlig skoleledelse frem i lyset.

Børne-  & skoleudvalget vedtog den 10. februar 2016, at kompetencen til at godkende skolernes ansøgning om at afkorte skoledagen placeres i Børne-& skoleudvalget.

Hertil stillede Liberal Alliance på kommunalbestyrelsesmødet i onsdags følgende ændringsforslag:

Ændringsforslag til – Mulighed for at afkorte skoledagens længde.

Indstilling:LA indstiller, at beslutning om skoledagens længde skal ligge hos den enkelte skolebestyrelse og skoleledelse – ikke centralt – hverken i det politiske miljø, Børne-/skoleudvalget eller i forvaltningen.

Motivering: Skoleskemaet på den enkelte skole er ikke central styret eller ensrettet. Det er op til den enkelte skoleleder og skolebestyrelse at sammensætte. Folkeskoleloven/Folkeskolereformen er en rammelov som giver den enkelte folkeskole frihedsgrader til at sammensætte skemaet som de vil, blot de overholder lovens rammer og kommunes styrelsesvedtægt. I forlængelse af dette følger det naturligt, at det også må gælde skoledagens længde.
Forslaget faldt med 15 mod 7, men vi fortsætter arbejdet med at sætte folkeskolen fri.

Vi stillede endvidere forslag om, at mindre forbruget vedr. anlæggelse af kunstgræsbanen på Rudegaard Idrætsanlæg skulle tilbage i kassen.

Endelig stemte vi nej til, at merforbrug på restaurering af hovedbygningen på Mothsgården i Søllerød skulle finansireres af idrætsområdet.

Vi er i gang med at se på budget 2017-2020, har du forslag og/eller ideer skriv gerne til mig på elil@rudersdal.dk

God weekend!

Elisabeth

 

 

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!