Hop til indhold

Den Japanske syge”, vol 2.0

Den Japanske syge”, vol 2.0

For små 2 år siden skrev jeg om den manglende vækst og nævnte bl.a. Ældrebyrden. Lad mig først undskylde udtrykket. Er der nogen, der i dag betaler gildet i Rudersdal, er det da vores grundejende pensionister, der med ekstreme grundskyldsskatter betaler gildet og nærmest får eksproprieret deres opsparing i fast ejendom.

Nå, men ellers intet nyt. Vi begynder nu at få Danske væksttal for 2015 og forventninger for 2016 og som sædvanligt er det nedjusteringer i forhold til forventningerne, altså en konstatering af det, vi kan se i det daglige – Der er ingen vækst i Danmark. Desværre fortsætter Rudersdal kommune med at indeksere udgifterne op med procenter, der ligger højt over det, som faktisk er væksten i Danmark.

Det giver det helt naturlige resultat, at der mangler penge i kassen i Rudersdal. Der skal derfor spares.

I Rudersdal bruger vi fortsat lystigt penge til allehånde mærkværdige kulturprojekter og “gratis”-tilbud. Vi har godt nok ikke rigtigt nogle penge de kommende år og indtægterne stiger jo ikke sådan som vi indeksregulerer os til i budgetterne, så nu skal der findes løsninger. (En gang imellem kan man ikke lade være med at tænke på det synkende Titanic, mens kaptajnen og det bedre borgerskab sidder i salonen og orkesteret spiller.)

Vi låner bare pengene, siger nogle. Ja, men lån skal jo betales tilbage og det løser ikke problemet med de manglende indtægter fremadrettet. I Liberal Alliance blev lagt en 2025-plan. Ikke en plan som regeringens, der forventes at virke om 8-10 år, men en plan, der nu kunne være i gang med at føre landet til bedre tider.

På det kommunale plan kan vi ikke omlægge skattesystemer, men vi kan sætte tæring efter næring og sikre at vi ikke sætter os i udgifter, som vi skal låne til. Vi skal ikke have krav om yderligere kommunale skattestigninger ud over den galopperende grundskyldsbeskatning, vi i disse år er vidner til.

Udviklingen i kommunen er gået i stå og det virker fortsat ikke som om udvalget, jeg selv deltager i “Erhverv, Vækst & Beskæftigelse” synes at have nogle bud.

Hvad skal vi ikke have? Vi skal ikke have et institutionssamfund, det kvæles i regler og forordninger. Vi skal ikke have et stagnerende boligmarked. Vi skal ikke have et erhvervsliv, der gisper efter vejret.

Hvad skal vi have? Vi skal have skabt tryghed for, at Rudersdal er det naturlige valg for børnefamilierne, der vil have nærhed til arbejdspladsen. Vi skal have frie og velfungerende institutionstilbud. Vi skal have skoler med motivet personale, hvor ansvar og frihed går hånd i hånd og et velfungerende civilsamfund, hvor foreningslivet blomstrer.

Kan vi få det? Ja, selvfølgelig. Vi har en fantastisk samling borgere med enorme ressourcer. Det er et spørgsmål om ledelse.

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!