Hop til indhold

Så kom ældremaden ellers i overskrifterne!

Efter nu i over et halvt år forgæves at have forsøgt at råbe mine kollegaer i Rudersdal Kommunalbestyrelse op, har spørgsmålet om, hvad vi serverer at spise for vores ældste medborgere nu nået toppen af de redaktionelle hitlister. Hvor er det dejligt!

Forsiderne ryddes, der prøvespises og analyseres på TV, og diverse politikere står nu i kø for, i den bedste sendetid at blive set med en gaffel i hånden og offentligt give deres besyv med – Det er da utroligt så enige alle er om, at der skal ydes en indsats for at højne smag og kvalitet. Den ansvarlige minister har nu sågar lige pludseligt sat fokus på “ældrepuljen”.

Fører medieopmærksomheden så til handling venner? Hvad sker der, når kameraerne igen er slukket? I min egen kommune er der fortsat intet sket. Her i kommunen foreslog jeg for længe siden, at vi kommunalpolitikere skulle prøvespise for at få konkret indsigt i, hvad vi serverer for vores ældste borgere, men det har indtil videre været helt umuligt.

Jeg håber at vi nu, hvor vi har fået løftet sagen op til landspolitisk niveau, kan fastholde momentum og fastholde politikerne på nogle faktuelle resultater. Det er ikke nok at en minister afsætter et beløb til formålet. Vi skal helt ud til slutbrugerne – vores ældste og konstatere af penge, intentioner og løfter faktisk fører til en bedre madkultur.

Virkeligheden ude i kommunerne – den er måske nok, at man får, hvad man betaler for. Køber man et billigt produkt, så får man sædvanligvis også noget, der passer til prisen. Lad os få produktionskøkkener tilbage til de lokale institutioner, lad os få friskproducerede måltider og lad os få en større nærhed mellem producent og forbruger.

Det må ikke gå, som vi har set utallige gange før, at politikerne ikke følger op. Vi skal sikre at de tildelte penge rent faktisk går til formålet og ikke som sædvanligt, når kommunerne har fået pengene, bliver brugt til alt muligt andet. Og vi kommunalpolitikere skal tvinges til at prøvespise. Kan vi sælge mad til vores ældste må det være et krav, at vi ved, hvordan produktet tager sig ud. Så slipper vi også for store, kommunale udskrivninger til 3-retters menuer, hver gang vi mødes.
529310_434453759975118_590025456_n

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!