Hop til indhold

Japanske syge!

Mens hundredevis af jobs forsvinder hvert år, sidder vi i Rudersdal Kommune og roder med cykelkoordinator og “plant krydderurter“ i institutionshaverne. Erhvervsliv og detailhandel “kampsveder” fortsat under vigende omsætning og stigende offentlige byrder. De udenlandsk orienterede virksomheder klarer den, men de, der skal tjene deres penge i Danmark kæmper fortsat en ulige kamp. Der er mere end nogensinde brug for det, vi i Rudersdal Kommune kalder “Erhverv, vækst og beskæftigelse” – et udvalg jeg har siddet i nu i ca. et halvt år og som indtil videre ikke har offentliggjort et eneste relevant tiltag.
Vi har i Rudersdal en stærkt stigende ældrebyrde, vi har boligejende pensionister, de er nu oppe på at have kommunale lån til betaling af ejendomsskat på ca. 600 mio. dkr. og vi har ejendomsskatter, der er meget høje, men dette til trods fortsat vil stige med 7% om året de næste mange år.
Hvordan kan vi blive ved med at tro, at denne cocktail fortsat vil tiltrække ressourcestærke børnefamilier?
Ingen siger noget – alle vil gerne bare have business as usual, men det bliver bare ikke ved med at være det samme af sig selv. Der vil blive kamp om borgerne i omegnskommunerne i de kommende år og også strukturerne vil tage nye former. I Berlin ser man f.eks. nu i stor stil, at borgerne forlader omegnskommunerne til fordel for by-livet og servicetilbuddene i lejligheder i city. Jeg synes vi kan se nogle af de samme tendenser i København og omegn.
Der skal socialt balanceret fornyelse og forandring til, for tingene bliver ikke som de var engang igen. Skal vi undgå den Japanske syge, hvor vi bliver kvalt i manglende vækst og ældrebyrde, så er der mere end nogensinde brug for Liberal Alliance.
God sommer!
_K3R0063shvS-XL

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!