Hop til indhold

Er Rudersdal Kommunes pasningstilbud i overensstemmelse med forventningerne?

Frederiksborg Amtsavis d.d.

Rudersdal Kommune er en bo-kommune. Det understreges igen og igen af Borgmesteren. Godt så, men hvordan står det så til med boende? En meget væsentlig del af dette er familielivet og for den travle familie, Kommunens pasningstilbud.
I forbindelse med skolereformen reduceres pasningstilbuddet i SFO-ordningen uden at dette afspejler sig i forældrenes brugerbetaling. Trist synes jeg og jeg er sikker på at også et antal forældre kan have svært ved at forstå, hvor en reduceret ydelse alt andet lige ikke også giver en reduceret pris.
Pasningstilbuddene er for børnefamilierne et ”must”, dels fordi både mor og far som regel er udearbejdende, dels for at børnene overhovedet skal have nogle at lege med i dagtimerne.
Hvorledes så med indholdet af vore pasningstilbud?
En meget stor del af børns opvækst foregår i dag i institutioner, ja faktisk har de fleste børn i dag en ”arbejdsuge” som, hvis de havde været i fagforening for længst ville have udløst strejke.
Dette in-mente betyder, at vi voksne har så meget mere ansvar for, at dette tavse børnekor af brugere sikres den rette trivsel, udvikling og når de bliver større også læring. Det skulle jo nødigt være sådan, at pasningstilbuddene ender som opbevaringscentraler.
I Rudersdal Kommune har vi under 50% pædagoguddannet personale i vores pasningstilbud. Dette tal er i Lollands Kommune ca. 73% ! Vi er en af landets dårligst placerede kommuner, når det gælder anvendelse af uddannet personale i daginstitutionstilbuddene.
I Rudersdal Kommune var det gennemsnitlige sygefravær i vore institutioner 15,5 dagsværk. Det tilsvarende tal i Lollands Kommune var 9,7 dagsværk eller mere end 50% lavere !

Den kritiske læser vil nu anføre, at Lollands Kommune garanteret bruger flere penge pr. barn til pasning. Men nej. Jeg bruger Lollands Kommune som sammenligning, da de bruger stort set nøjagtigt det samme beløb pr. barn som vi bruger i Rudersdal Kommune.
Jeg vil gerne sætte til debat om vores pasningstilbud aktuelt er et højkvalitetstilbud eller om vi kan gøre det bedre. Jeg vil også gerne sætte sygefraværet til debat. Har vi arbejdsmiljøproblemer? Hvorfor har vi så høj en andel af ufaglært personale i vores pasningstilbud?
Hensigten er naturligvis at Rudersdal Kommune som bo-kommune skal byde på den bedste service for de boligsøgende og deres børn og det kan vi som kommunalpolitikere tage fat på helt uden smålig skelen til uretfærdige skatteudligningsordninger etc. Familie på tur

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!