Hop til indhold

Hvorfor fartkontrol?

Jeg kører sydover på Strandvejen. På vej ned ad bakken til Skodsborg giver et par modkørende bilister mig det lange lys. Pr. refleks sikrer jeg mig, at jeg overholder de lovformelige 50 – der er som sædvanlig “fartkontrol”.

Hvorfor? Vi har mig bekendt aldrig haft et trafikuheld på dette sted, så min umiddelbare tanke er, at det må være fordi politiet ved halvvejs, at nedgrave en fotovogn i underskoven i vejsiden kan skjule sig selv og sit forehavende og herigennem med størst mulig sandsynlighed indkassere så mange og store fartbøder som muligt.

Hvorfor? Jo, Så vidt jeg husker blev det for nyligt i Folketinget vedtaget at indkøbe nye- og flere fotovogne og med ny målsætning og måltal for, hvor mange millioner der herigennem ekstra kan opkræves fra de skatteplagede Danskere.

Hvorfor – er det blevet sådan at veluddannede politifolk i hobetal skal placeres i hundredevis af varevogne, halvvejs nedgravet i det skjulte – primært for at opkræve skat frem for at skabe tryghed i vores samfund, opklare forbrydelser og lignende? Hvad er der blevet af den folkekære panserbasse – Ibber-mand, der var en mand af- og med folket, politimanden, der med nærvær skabte tryghed?

Hvorfor harcelerer politiforbundet ? Er folkets respekt for politiet, både i tjenesten og udenfor faldet til det uacceptable? Tja, man kan jo tænke sit. Politifolk vil vel gerne opfattes som andet end lidt luskede skatteopkrævere, men respekten for en betjent forklædt i varevogn er jo tydeligvis ikke stor.

Hvorfor – synes jeg egentligt dette er et problem? Jeg kan jo bare overholde fartbegrænsningerne, lade være med at parkere ulovligt, betale min ejendomsskat osv. Jo, jeg synes det er et problem, at skatter og afgifter på denne måde hele tiden udvikles i nye former og rammer for enkeltgrupper af befolkningen.

I stedet for at samfundsudvikling skulle være et projekt mod fælles mål, så går vi mere og mere imod bare at tage mest muligt fra hinanden. Eksemplerne bliver flere og flere, hvor det er en langt bedre forretning at omgå reglerne fremfor at leve efter dem. Begynder vi ikke snart at indse dette, så vil det smukke politikerudtryk “sammenhængskraft” være en by i Rusland snarere en noget, der har med os at gøre.

Kan I have en rigtig dejlig dag.

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!