Hop til indhold

Fingrene væk fra omsorgen

Der kan spares rigtig mange steder i kommunerne, men der må under ingen omstændigheder skæres på hjælpen til ældre og svage borgere.
Sådan lyder det fra Liberal Alliances socialordfører, Thyra Frank, efter at flere kommunalpolitikere og en kommunalforsker i dagens Politiken vurderer, at gratis kommunal rengøring hos ældre i fremtiden vil blive sparet væk.
“Disse gamle mennesker har jo gennem et langt liv betalt en høj skat uden at kny, fordi de dermed følte sig sikre på, at hvis de en dag fik behov for hjælp, ville de selvfølgelig få den. I forvejen har kommunerne skåret omkring 16 procent af hjemmehjælpen væk siden 2009, og smertegrænsen er allerede nået. Derfor er det ikke på dette område, der skal spares,” siger Thyra Frank og fortsætter:
“Jeg har intet imod rehabilitering og velfærdsteknologi og synes, at det er helt fint, hvis den bliver brugt de rigtige steder, men langt den største del af vore ældre vil gøre alt for at kunne klare sig selv uden hjælp fra ofte mange forskellige hjemmehjælpere. Det lyder som om kommunerne har opfundet en trylleformular, så de færdigheder, som tabes ved en normal aldring, pludselig forsvinder når kommunerne råber ‘rehabilitering’,” siger Thyra Frank.
Hun peger på, at kommunerne i stedet bør udnytte potentialet for effektiviseringer i den offentlige sektor, og finde besparelserne ved at rydde ud i bureaukratiet.
“Siden 2007 er antallet af kolde bureaukratiske hænder på kommunernes utallige kontorer steget med op mod 30 procent, mens antallet af varme hænder i den nære omsorg er faldet med ca. syv procent. Denne udvikling bør ikke kun stoppes, men rulles tilbage, og heri ligger det kæmpe besparelsespotentiale, som kommunerne efterspørger”
“Vi bruger så ubegribeligt meget tid og mange penge på at dokumentere, hvor godt det går, men samtidig forsvinder blikket fra kerneopgaven – vores svageste gamle” slutter Thyra Frank.
For yderligere kommentarer: Kontakt Thyra Frank på tlf.: 61 62 51 77 529310_434453759975118_590025456_n

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!