Hop til indhold

Venstre barsler ny med skattelettelser!

Det lyder godt. En borgerlig mærkesag og helt i linie med Liberal Alliance’s generelle standpunkt.

Lad os lige kigge lidt på indholdet. Venstre kan ikke love noget konkret, men minder om, at indkomstskatten ved tidligere lejligheder er blevet sat ned med 0,1%. Ved en skattepligtig indkomst efter AM-bidrag på 500.000 dkr. kan der altså lægges 500 dkr. mere i pungen. Det lyder da dejligt.

Hvordan var det nu lige med ejendomsbeskatningen. Der var jo dels en opjustering af grundskyldspromillen og så var der vist også lige en justering af ejendomsvurderingerne, således at beskatningsgrundlaget, nemlig grundværdierne blev justeret – nogen vil måske endda sige reguleret helt vanvittigt op – reguleringer med næsten 50% og som vil føre til en yderligere beskatning af ejendomsejerne i 2014 – Og så er der jo også lige udfasningen af skatteloftet.

Summa summarum – med en grundværdi på 2 mio. dkr. vil en skattestigning på mindst 5.000-10.000 dkr. pr. år fra 2012 til 2016 være det realistiske bud.

Sammenfatning: En ejendomsejer i Rudersdal Kommune kan altså med overvejende sandsynlighed se frem til en lettelse i personskatten på måske 500 dkr. pr. år til gengæld for stigning i ejendomsbeskatningen på det ti-dobbelte. Hvorledes dette budskab kan sælges som skattelettelser til borgerne en mig en gåde af de helt store.

Den nuværende regering med Socialdemokratiet, SF og Radikale har som erklæret mål at sænke personskatterne og lade dette samt yderligere samlede skattestigninger finansieres via brandbeskatning af fast ejendom og pensionsopsparing. Nu er det jo sådan, at den aktuelle konstitution i Rudersdal Kommune betyder at vi har en ”Venstre”-kommune baseret på stemmer fra – Socialdemokratiet, SF og Radikale ?

Vil man gerne undgå at veksle indtægter på 500 dkr. til udgifter på 5.000 dkr., så stem på Liberal Alliance ved det kommende kommunalvalg. Vi veksler ikke vin til vand for borgerne, men satser på udvikling og ærlig oplysning.

Bragt i Rudersdal Avis 4. september 2012pengesedler

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!