Hop til indhold

Sæt folkeskolen fri

Liberal Alliance, Rudersdal er imod centralistisk detailstyring af folkeskolen. Vi vil sætte folkeskolen fri fordi detailstyring ikke gavner fagligheden, men tværtimod tager tid fra undervisningen. Skattekronerne bruges mere effektivt, når skolerne får en større del af ansvaret, derfor tager vi afstand fra tvungen heldagsskole, som dikteres fra centralt hold.

Vi ønsker at sætte folkeskolen fri. Heldagskoler kan være god ide, men ikke ensbetydende med, at samtlige skoler skal være heldagsskoler. Hvad der fungerer på en skole, fungerer måske ikke på en anden skole.

Skolelederne og skolebestyrelserne skal have frihed til selv at tilrettelægge undervisningen inden for de økonomiske rammer og skoleledelsen skal måles på fagligt udbytte.

Vi ønsker i øvrigt, at pengene skal følge den enkelte elev, at lærerne skal bruge en større andel af deres tid på undervisning og aftaler om arbejdstid forhandles lokalt. Dygtige skoleledere og lærer skal belønnes.

Vi arbejder ligeledes for, at folkeskoler skal have mulighed for at blive selvejende og kommunen skal bakke op om friskoleinitiativer. Folkeskolen bør få del i den frihed, som fri- og privatskolerne nyder godt af og så skal det fri skolevalg styrkes.

Bragt i Rudersdal Avis den 21. marts 2013vedbæk skole

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!