Hop til indhold

NemPlads

Der har i løbet af sommeren været en del skriveri i lokale medier omkring det nye pladsanvisningssystem NemPlads, hvilket har tydeliggjort at systemet ikke fungerer efter hensigten for et antal børnefamilier. Folk ryger af listen og NemPlads kræver at børnefamilierne dagligt logger på for at søge efter ledige pladser. Et moderne IT system skulle gerne reducere mængden af manuelt arbejde, ikke øge den! Det tyder på, at NemPlads er designet udelukkende for kommunens skyld, og ikke for borgernes skyld.

Liberal Alliance bifalder at en undersøgelse er iværksat, som skal klarlægge fejl og mangler. NemPlads har været i brug siden første februar, og derfor kan det undre at det først er EFTER at systemet er færdigudviklet og taget i brug, at man begynder at overveje brugernes krav og dermed udformning af en test af de forskellige brugsscenarier.

Liberal Alliance er ikke imod NemPlads som sådan, da introduktionen af IT systemer kan benyttes til at reducere kommunens omkostninger og dermed bane vej for skattelettelser. Men det skal implementeres ordentligt!

Senest har vi kunnet læse i JP (lørdag), at et dokument med fulde navn og CPR nummer på 32 børn og forældre kunne findes på nettet. Det er ikke godt nok!

I Liberal Alliance opfordrer vi til, indtil systemet fungerer tilfredsstillende og der er styr på sikkerheden, skal kommunen sikre, at der er en person på den gamle pladsanvisning, som kan håndtere de sager, hvor systemet fejler og folk bliver smidt af listen.

Bragt i Rudersdal Avis 26. august 2013Familie på tur

Kategorier

Seneste nyheder

Elisabeth Ildal Se alle

Elisabeth Ildal - Lokalpolitiker, AMBASSADØR & BLOGGER for The World Parkison Coalition 5th World Parkinson Congress Kyoto (WPC2019),Virksomhedsejer, Jurist, Foredragsholder, Coach, #Radioparkies, #Cure4Parkinson, #EPDA, #ParkinsonsM, #unitedforparkinsons - et godt mix!